panosphere

 

Wat is 360 fotografie

 

Virtual tour

 

Vereisten

 

Voorbereiding

 

Slecht weer

 

Welke foto's

 

Afzeggen afspraak

 

Meer vragen?

Neem contact op voor andere vragen.

 

06-23 444 396

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen

Wat is 360° fotografie.

360 ° fotografie of virtuele fotografie, zet de bezoeker midden in een ruimte en laat hem of haar de regie over de foto voeren. Alsof men zelf in de ruimte staat en rondkijkt. Het geeft een zeer betrokken gevoel, het gevoel de ruimte te kunnen ontdekken. In ieder geval blijven website bezoekers veel langer op een pagina als er virtuele foto's op staan.

 

Wordt het al veel gebruikt.

360 panorama's zijn de laatste jaren enorm in opkomst. Google heeft met Street view het grote nut aangetoond. In Nederland is er drie jaar gewerkt aan het Holland tour project. Duizenden bedrijven presenteren met 360° panorama's.


Wat is een virtuele tour

Als de toeschouwer via een aantal 360 graden foto's als het ware door de ruimtes kan wandelen spreken we van een virtuele tour. Vaak is er dan ook een plattegrondje zichtbaar waarmee direct naar de diverse ruimtes gesprongen kan worden. Er zijn veel presentatiemogelijkheden, zoals informatiepanelen, hotlinks.

 

Ik heb al een presentatiefilm

Een virtual tour is een perfecte aanvulling op een film. Een film geeft vaak een compleet beeld en als de bezoeker de hele film bekijkt dan heeft hij een goed indruk gekeren. Een film is uitstekend voor de webbezoeker die wat meer tijd heeft en de hele film wil kijken.

Er is natuurlijk altijd een groep bezoekers die de film niet afkijkt en zo belangrijke informatie mist. Met een virtual tour loopt u die kans niet. De tour wordt door de bezoeker zelf bestuurd, de verschillende ruimtes kunnen worden verkend zoals het uitkomt. Een bezoeker hoeft geen tijd te verdoen met kijken naar ruimtes die hem niet interesseren. De bezoeker heeft het gevoel zelf aan het roer te staan maar ondertussen ziet hij wel de ruimtes en doet een goede indruk op.

 

In technisache zin kan het voor de bezoeker prettig zijn dat een virtual tour sneller op het scherm staat en de belasting van de webserver laag blijft.

 

Welke vereisten zijn er om een virtuele tour te bekijken

Elke pc of Mac met een normale browser, b.v. Explorer of Firefox, Safari met Flash of Java kan de virtuele foto's zien. Zelfs erg oude browsers zoals Explorer 6 hebben er geen moeite mee. Natuurlijk moet de bezoeker wel een redelijk moderne computer, laptop en gemiddelde internetlijn hebben.


Wat moet ik voorbereiden voor het maken van de foto's

Onroerend goed.

Zorg dat wat u gefortografeerd wilt hebben er netjes en verzorgd uitziet. Denk aan bloemen, fruit, kaarsen. Ruim de kamers op. Ruimte en gezelligheid verkoopt.


Horeca, hotel.

Als er mensen op de foto komen zorgt u er dan voor dat zij qua uiterlijk beantwoorden aan de gewenste doelgroep. Niet teveel mensen. Een paar mensen aan een tafel of bar geven de foto al gauw een levendig en eerlijk karakter.


Reastaurant.

Zorg dat de tafels verzorgd en netjes gedekt zijn. De eerste tafels op de foto komen close in beeld. Besteed daar extra aandacht aan. B.v (goede) fles wijn. Let op vlekken op glazen etc. Leg bestek recht neer. De fotograaf denkt hier natuurlijk met u mee.


Wat te doen als het weer erg slecht is op de fotoshoot.

We gebruiken moderne gevoelige apparatuur. Voor binnen foto's is dat meestal geen enkel probleem. Achteraf kan met retouche technieken nog veel verbeterd worden. Alleen bij extreem slecht en donker weer moet er misschien een andere afspraak komen. Dit is echter een uitzondering.


Hoe lang duurt het maken van de foto's.

Dit is afhankelijk van het aantal scenes en de vereiste kwaliteit. Als er mensen in beeld komen moet u rekening houden met wat langere tijd. In het algemeen zijn we 1 tot 2 uur bezig.


Kan ik zelf bepalen welke foto's er gemaakt worden.

Natuurlijk kunt u dat zelf bepalen. In overleg kijken we ter plaatse welke ruimtes het beste overkomen op de foto. Foto's die buiten gemaakt worden, bijvoorbeeld van gevel, terras of tuin, zijn enigszins afhankelijk van het weer en de zonnestand. Vooral in de stad moeten we rekening houden met schaduwen. Vooraf nemen we contact op over de zonsituatie ter plekke.


Kan ik de afspraak afzeggen.

Als u tenminste 24 uur van te voren de afspraak afzegt zijn er geen kosten aan verbonden.


Wat te doen als ik te laat ben voor de fotoshoot.

Belt u in ieder geval zo snel mogelijk. Wij wachten minimaal 30 minuten op de locatie. Soms kunnen wij al starten als er ten minste iemand aanwezig is. Als wij helemaal niets kunnen doen moet u wel de startkosten betalen. Van de andere kant verwachten wij ook dat u 30 minuten op ons wacht. Wij bellen u altijd op als we door omstandigheden (files e.d.) wat verlaat zijn.

 

Wanneer betaal ik mijn virtual tour.

Nadat de foto's zijn gemaakt is de virtual tour na 7 – 14 dagen klaar. Pas hierna krijgt u de factuur voor het totaalbedrag of maandbedrag, afhankelijk van de afspraak.


Wat te doen als ik niet tevreden ben.

U krijgt 100% kwaliteitsgarantie. In de praktijk wil dat zeggen dat wij de foto's overdoen waarover u niet tevreden bent. Waarschijnlijk zijn wij nog eerder ontevreden dan u en maken zelf al een afspraak om de foto's over te maken. Kwaliteit is belangrijk voor ons en we willen er zeker van zijn dat de virtuele tour een aanwinst is voor uw website. Elke virtuele tour is een visitekaartje net zo goed voor ons. Wij hebben er zelf ook plezier in als de klant tevreden is.